miercuri, 20 noiembrie 2019

De ce? De ce ucidem?


          O imagine care m-a zguduit cu adevărat. Asta este adevarul .
           Radem de pe fata pământului si ultimele picături de oxigen.  Mergem sa arătăm copiilor animalele la zoo dar in libertate le omoram, chinuim.  De ce?
          Totul are un rol. De ce pentru un om neajutorat se mobilizează atâția oameni iar pentru un animal nu. Ca e mai putin important nu?
          Omoram ursul ca a coborât în sat/oras. Dar tu omule? Nu i-ai ars casa? Nu i-ai omorât familia? Unde sa se duca? Ce sa faca? Tu ce ai face in locul lui?
          Aaa stai. E doar un animal nu? Gândirea in proportie de 85 % cel putin a poporului.  Un popor orb. Surd.  Care nu a știut niciodată ce sa faca cand simte compasiune. Dacă simte....
          Pentru cei ce au facut candva un rau unui animal...cat de mic...O sa se întoarcă sa simțiți la fel.

marți, 26 martie 2019

Viata nu e un "plan"



       Oamenii " au nevoie" in principiu de o "schema" ca sa stie fiecare pas din propria viață. Societatea l-a creat. Dupa ....la cam obligat asa cum se cam intampla si in zilele noastre.
        Nu trebuie să urmezi asta. Iti construiești propria viață. Nimeni nu iti poate spune cand sa termini studiile cand sa te casatoresti etc. Toate sunt doar alegeri. Fiecare isi impune propriile reguli .
Sunt si oameni fericiți....Da fericiți. Aleg sa faca aceste lucruri sau nu. Isi urmeaza inima..chiar dacă nu e in conformitate cu regulile astea...rutina asta.
Mintea inca învechită își mai face putin loc in secolul 21. Se mai aude din cand in cand un ecou din spate ....vaaaai dar cum sa nu faci asta asta asta. Uite cati ani ai. Ideea asta cu anii....E interpretabila . Nu stim cati avem in total deci....la ce se raportează lumea cand zice acest lucru....nici ea nu stie. Din pacate cei mai mulți care se vaită ca au dat rateu in cate ceva din viata sunt cei care au fost prea preocupați de ceilalți. Nu de ei. Noi ne am mai destupat mintea. Generațiile viitoare poate vor fi crescute de părinți care își trăiesc propria viață după propriile reguli.


      Fi liber sa iti alegi propriul program al vieții. Nu cel impus deja in societate . Nu vei fi fericit. Ci doar ii vei multumi pe ei. Si vei ramane doar cu impresia ca ai facut ce trebuie. Desi....cine decide asta.....

duminică, 4 noiembrie 2018

Barbatii ...pe cand barbati?!



           Voi vreti sa fie femeia , femeie dar.....voi? Pe cand barbati?

          In trecut femeia avea un aer boem, o feminitate emanata prin atitudine, nu prin hainele purtate. Un bun simt ce stia ca spune multe despre ea nu despre cei din jur. Dar si pentru ca primea acceasi atitudine de la oamenii de langa ea.Iar cum vorba :''vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii '' parea doar o vorba veche , dar iata ca e din ce in ce mai reala. Asta face referire la barbatii care intalnind o femeie cu un minim de dorinte de bun simt o caracterizeaza drept pretentioasa.

         Poate daca femeile ar invata ca valoareaza enorm , poate atunci si barbatii si-ar da mai mult silinta sa fie barbati in realitate nu doar in buletin. In zilele noastre misoginismul, tupeul si nesimtirea din fericire nu atrag decat mila.
 

       O femeie care stie ca fericirea e ceea ce isi doreste , nu va accepta jumatati de masura, si nu va fi impresionata de masinile scumpe, banii si vacantele. Pentru ca le poate obtine si singura. Ci va fi impresonata de caracter, limbaj , comportament.



       Inainte sa cereti oferiti
       Inainte sa judecati, uitati-va in oglinda
      Si cel mai importanta....inaine sa vorbiti, GANDITI!!!
     

   

joi, 2 august 2018

"Barbatii" secolului 21



                 Ghilimelele chiar isi au locul aici. Macar cuvantul a ramas la fel....ca ceea ce inseamna el se gaseste din ce in ce mai rar.
     
                "Chestiile cool" pe care multi le aplica in ziua de azi crezand ca asta defineste un  barbat, nu face altceva decat sa provoace mila femeilor cu creier, si barbatilor care stiu ce inasemna asta cu adevarat.

              Nu ai cum sa nu razi cand vezi niste "papagali ara" incercand sa impresioneze o doamna cu un limbaj mai colorat decat a papagalului mentinat mai sus😆.

            Incercand sa demonstreze ce "barbati" sunt ei prin faptul ca nu stiu sa se comporte cu o femeie. Ca de bunele maniere au auzit, dar nu stiu exact despre ce vorba si nici nu ii prea intereseaza . , toate astea nu fac decat sa demonstreze ca pentru ei  ceea ce cred ceilati e mai important decat sa fie oameni de calitate. Tot ce poti sa le oferi e mila. Nu ai de ce sa ai timp pentru asa ceva. Viata nu a fost la fel de generoasa cu toti.

         Jos palaria pentru cei ce nu sunt barbati doar in buletin, ci si in viata reala
        Pentru cei ce stiu ca vorbesti si te comporti altfel cu o femeie, nu pentru a o impresiona pe ea, ci pentru a-ti demonstra tie ca esti barbat.
        Pentru cei ce stiu ca fericirea nu se gaseste la orice colt de strada.
        Pentru cei ce nu renunta la cei 7 ani de acasa doar de dragul de a da bine in ochii celor " cool".
       
      Jos palaria pentru voi. Cei ce sunteti cu adevarat barbati indiferent de vremurile in care traiti.

marți, 31 iulie 2018

Doreste-ti mereu mai mult...



             Si nu e nimic lacom in asta. Sa iti doresti sa depasesti barierele impuse de altii sau de societate. Sa iti demonstrezi tie . Orice. Tu trebuie sa stii ce vrei si ce poti. Sa vrei sa te dezvolti ,
e o dovada de curaj. Cel mai simplu si usor e sa ramai cel care esti astazi. Dar de ce sa vrei sa te plafonezi? Anii trec. Cei mai mullti oameni regreta.  Regreta ca au fost delasatori, ca au irosit timp pretios si ca nu au trait viata pe care si-o doreau. Nu ai timp sa repeti greselile tuturor din jurul tau. Invata din ele de la distanta.
       
             Omul detine resursele necesare pentru a-si satisface orice dorinta. Dar de cele mai multe ori nu e constient de asta. E mai simplu sa ceri decat sa obtii prin propria munca si ambitie.
             Tu iti ridici singur ziduri solide de care sa nu poti trece. Nimeni alticineva.
         
             Sa tii cont de cei pe care ii iubesti e cu totul altceva. Ei nu te ingradesc, ci te incurajeaza si spun ca tu stii cel mai bine. Iti vor spune ca infrangerea sau succesul se simt cel mai bine pe propria piele.

             DORESTE-TI MEREU MAI MULT.
            MUNCESTE PENTRU CEEA CE VREI.
            FII TU.

         

vineri, 27 iulie 2018

Tot ce raman.....sunt fotografiile

                     

                       Doar in ele ramane totul neschimbat. Neclintit de timpul care nu stie sa ierte. In ele esti inca copil. Nestiind ca dorinta ta de atunci de-a grabi timpul e o greseala.
                       Fiecare amintire, o poza. Le punem intr-o cutie, lasand timpul sa treaca peste ele. Peste noi... Zeci de ani in imagini. Clipe prafuite traite la maxim. In ele esti tu, omul care ai fost si esti astazi. Cu dorinte, asteptari, emotii. Clipe care pareau sa nu se vor termina niciodata.
                      Acea bucata de hartie pastreaza tot.
                      Fotografiaza. Cat de mult poti. Lucruri simple. Oameni. Priviri. Nu sunt doar poze, sunt clipe.
                     Peste ani sa poti deschide cutii pline cu poze de la inceputu vietii tale, e cea mai mare bucurie. Acolo nu vei da doar de frumoase imagini, ci si de oameni care astazi nu mai sunt. Nu te mai pot astepta nerabdatori, nu te mai pot strange in  brate. Dar bucura-te ca macar ii poti vedea intr-o fotografie. Altora nici macar asta nu le-a ramas.
                    Iubeste fotografia. E tot ce iti va ramane...
                 

duminică, 15 iulie 2018

Ai grija de omul de lângă tine....



              Ai grija de omul căruia i-ai promis sa ii tii inima in palme.  Nu te juca cu ea. Doare. Iubirea nu e o joacă.  E o joacă doar pentru prosti . Pentru oamenii maturi e ceva ce poate da un alt sens vieții sau....poate lua. Depinde de fiecare.
             Spunea cineva odată......daca as fi stiut cat doare n-as fi rănit ...nu as fi facut-o niciodată.  Dar ...ca in viata ....Nu prea ai timp de regrete . Câteodată te trezesti prea târziu. 
           Ai grija de omul care te iubeste mai mult decat pe el....merita . Iubirea se întreține cu iubire. Cand nu oferi  ceea ce primesti.  Nu vei mai primi nimic. Pentru ca nu va mai avea nimic in ea. Doar un gol imens.
           Vedem cu toti zeci de exemple in care oamenii se calcă în picioare......din mândrie....orgoliu .....goana asta absurdă dupa bani sau orice altceva.  Si se trezesc intr-o zi ca nu au facut făcut nimic real. Nimic viu.
            Cand plecam.....plecam doar cu avem in suflet.  Unii iubire ...alții....nimic.