marți, 17 octombrie 2017

Ce inseamna, de fapt acasa?       Banala intrebare nu? Dar oare ce inseamna cu adevarat ea si cati dintre noi am fi capabili sa raspundem la ea?

       Multi ar spune...acasa....unde ma intorc mereu, dupa job, dupa vacanta, etc.
       Dar altii ar spune....unde simt. Cam mare discrepanta intre cele doua raspunsuri , nu?
De unde diferenta asta? E simplu...pentru fiecare ACASA inseamna altceva.

      Daca pentru unii acasa inseamna o locuinta ( fizic vorbind) ; pentru altii inseamna oriunde se simt acasa. Adica pentru ei, acasa, este un sentiment, nu un loc. Pot numi acasa orice loc de pe acest glob unde se simt asa.
      Oamenii care afirma ca poti numi acasa doar locul in care te-ai nascut, sunt acei oameni legati de obiecte. Ei nu si-ar putea imagina niciodata viata, fara anumite lucruri sau oameni din viata lor. Pentru ca sunt dependenti. Dar nu au o dependenta pentru acele obiecte, ci de felul in care se simt ei avandu-le.

     Acasa inseamna de fapt liniste, iubire, oameni, amintiri.
     Degeaba ai cea mai luxoasa casa daca atunci cand ajungi seara acasa in spatele usii nu se afla nimeni. Nu mai valoreaza nimic. Pentru ca intr-un astfel de loc, e imposibil sa te simti acasa.


     Deci....pentru tine, ce inseamna acasa? 💗

Un comentariu:

  1. Pentru mine .... e locuinta mea...nu neaparat pentru lucruri...ci pentru faptul ca pot incuia usa in urma mea, ca ma pot debarasa de bagaje "fizice si psihice, emotionale , morale " sau cum vrei tu sa le spui inca de la intrare si le pot lasa sa zaca acolo pana cand o sa mi fac chef de ele...��

    RăspundețiȘtergere