sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Capcana de a fi ca ceilalti si de a fi pe placul tuturor....


     Stam prea mult timp blocati in capcana asta...pana obosim. Devine extrem de obositor si deprimant sa incerci sa ii multumesti pe toti, e doar o iluzie.

     Ti se impune sa fi pe placul celorlalti, altfel nu te vei putea integra...asta incepe inca din copilarie. Daca ceilalti frecventeaza anumite locuri, vei merge si tu...chiar daca ti se pare ca nu ti se potrivesc. Asta am facut toti pana in momentul in care am devenit constienti de anumite lucruri.

     In adolescenta, unii continua in acelasi mod, dar altii incep sa isi traiasca propria viata. Invata sa se asculte prima data pe ei. Sigur ati intalnit persoane care fac lucrurile ''putin altfel'' fata de ceilalti. Ei au auzit cele mai multe voci care spuneau ca este imposibil si sa faca ce fac ceilalti. Nu cei care se detaseaza de ''turma'' au o problema. Ci cei care raman in ea judecandu-i pe cei care au curajul sa iasa.

     Oamenii frumosi, sunt cei care nu copiaza pe nimeni. Sunt ei...pur si simplu...incapatanati,orgoliosi...cu toate defectele lor macar au curajul de a nu fi o copie.

     Probabil ati observat ca aceasta tipologie de oameni au un aer relaxat, se poarta natural, fiindca nu li se deruleaza nici o regula in cap pe care trebuie sa o urmeze.

    Cel mai nederept, mi se pare atunci cand opinia ta nu este acceptata, dar tu trebuie sa o accepti pe a celorlalti. Zambind chiar, ca de...sa nu pari lipsit de bun-simt. Seamana cu descrierea unui bibelou,nu? Sa stai, sa zambesi si sa aprobi.

   Majoritatea oameni confunda exprimarea unei opinii diferite de a lor, cu lipsa ta de bun-simt. Asta fac oamenii care nu au capacitatea de a asculta fara sa judece sau sa schimbe ceva.

   Daca inca incerci sa ii multumesti pe toti nu vei face decat sa uiti de tine. Si te vei trezi intr-o zi, te vei uita in oglinda si nu te vei recunoaste . Iti vei da seama, ca nu e viata pe care iti doresti sa o traiesti. Atunci, s-ar putea sa fie pre tarziu...
   

   

4 comentarii:

  1. Mare dreptate ai ! Sper că într-o zi lumea v-a înțelege că e mai bine să fii "tu însăți" decât să fii o "copie" la fel ca ceilalți

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi vor intelege asta dupa ce vom fi niste roboti identici...din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Efectele comunismului.... Ei au încercat cu disperare sa ii facă pe oameni sa gândească, sa vorbească, până să și respire într-un anumit fel. Deși au luptat împotriva lui, părinții noștrii nu și-au dat seama de efectele care au rămas asupra lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate ai dreptate. E atat de trist sa fi controlat permanent de parca ai fi o masinarie...dar nici macar acum cand oamenii pot gandi cu propriul creier multi aleg sa nu o faca.

      Ștergere