luni, 23 ianuarie 2017

Am uitat sa simtim...sa ne bucuram...sa traim


    
      Vad tot mai multi oameni care sunt stapaniti de frica. De ce vor spune ceilalti, de ce parere vor avea ceilalti. Mereu aud acelasi cuvant...ceilalti. Dar eu? Unde este acest cuvant? Eu ce simt sa fac? De ce nu va puneti prima data intrebarea asta?
       Am vazut oameni care simteau nevoia sa rada cu gura pana la urechi, sa se imbratiseze, sa planga, sa simta pur si simplu. Dar ceva ii oprea. Ceva le spune stop, nu se cuvine sa faci asa ceva. Se vor uita ceilalti la tine. Toti am actionat asa mecanic o perioada de timp. Pana in momentul in care am vazut cat de eliberator este sa iti dai voie sa simti. Sa faci ce simti, sa traiesti.
      Cand vad intr-un spatiu public oameni razand cu gura pana la urechi, zambesc...sau rad alaturi de ei. Spre deosebire de robotii care spun:vai dar ce galagiosi sunt...sa faca liniste. Adevarata viata este galagioasa.
     Cand vad un om care e pe punctul de a rabufni in plans nu e semn de slabiciune. Inseamna ca omul ala simte. Are un suflet.
    Ne este frica sa zambim cand mergem pe strada pentru ca oamenii au impresia ca suntem nebuni...poate ni s-a intamplat ceva frumos sau poate suntem indragostiti. E dreptul nostru sa zambim exact cand simtim.
    Acei oameni trec pe langa noi, isi traiesc viata lor trista, condusa de reguli din evul mediu...asta nu inseamna ca trebuie sa ii lasam sa ne fure zambetul.

   Simti sa plagi? Plangi!
   Simti sa zambesti? Zambeste!
   Simti sa iubesti? Iubeste!
   Tu doar fa ce simti, lasa-i pe ceilalti. Tu traieste-ti propria viata, propria fericire.

7 comentarii:

  1. Ai niște articole foarte interesante. Felicitari:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevărat ! Foarte bine spus unele lucruri ne fac sa ne simțit așa cum vrem sa fim și nimeni nu ne poate lua asta ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevărat! Tot ce ai scris aici este foarte adevărat! Păcat că nu toți oamenii gândesc la fel ca tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu trebuie sa gandeasca la fel ca mine...suntem diferiti ...si asta e minunat.

      Ștergere
  4. Frumoase gânduri , felicitări ! Si frumos redactat. Un articol bun. Tine-o tot așa .

    RăspundețiȘtergere