duminică, 4 decembrie 2016

Valea Doftanei

   La 115 kilometrii de Bucuresti, se afla o oaza de liniste. Este vorba despre Valea Doftanei. Locul ideal pentru cei care vor sa se bucure de liniste dar sa se si plimbe prin natura.

   Lacul Paltinoasa:

-Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apa potabila, intins pe o lugime de 3 km, oferind o priveliste incantatoare. Ambele maluri ofera conditii prielnice pentru asezarea unor campinguri pitoresti si case de vacanta.

   In zona sunt cateva atractii turistice deosebite. Din pacate nu am apucat sa le vad pe cele descrise mai jos...


-CHEILE DOFTANEI (Cheile Doftanei sunt situate in apropierea Lacului Paltinoasa si ofera o priveliste deosebita, asemanatoare cu cea de la Cheile Bicazului. Zona sub montana, situata la distanta de 20 km de Campina, ce se desfasoara de a lungul Vaii raului Doftana, unul din afluentii raului Prahova. Situate in apropierea Lacului Paltinoasa, ofera o priveliste deosebita, asemanatoare cu cea de la Cheile Bicazulu). 

-VARFUL SECARIEI(peisajul isi desfasoara privelistea la aproximativ 6km de Tesila urmand traseul marcat spre vest. Aventurier sau nu, odata ce ai ajuns aici, trebuie sa te bucuri de frumusetea naturala.)

-RUINELE BISERICII VECHI(in Valea Doftanei pot fi vizitate si ruinele Bisericii Vechi din Traisteni, precum si Biserica Sfintii Voievozi. Ruinele Bisericii vechi din satul Traisteni se afla pe traseul spre Brasov). 

-REZERVATIA GLODEASA (Padurea Glodeasa este printre putinele paduri ramase virgine la noi in tara, prezentand o remarcabila diversitate peisagistica: paduri, stanci, pajisti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este impodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege. Rezervatia Glodeasa reprezinta un obiectiv turistic deosebit, prin naturaletea perfecta a peisajului, aerul curat garantat si drumetiile de munte ce pot fi realizate de aici).

-DRUMUL STANELOR(avand un relif muntos, ocupatia de baza a localnicilor a fost si este pastoritul, pentru pastrarea vechilor traditii dorim organizarea unui "Drum al Stanelor". In zona isi desfasoara activitatea 25 de stani (Steiasa Mare, Steisa Mica, Baiu Mare, Baiu mic, Patru, Cota Prizlopului, Orjogoaia, Manole, Rusu, Parailii, Musita, Piciorul lui Tarca, Priscu, Urlatelul, Zanoaga, Valea Neagra, Piciorul Boului, Setu, Subtirica, Piciorul Cucioii, Cucioaia Mare, Cucioaia Mica, Radela, Radela Mare, Vf. Negrasului).

        Pentru a putea surprinde frumusetea peisajelor, trebuie sa lasati masina la cazare si sa plecati pe jos.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu