sâmbătă, 3 decembrie 2016

Regulile societatii

      Societatea stie sa formeze roboti...un adevar trist Ea formeaza un tipar pe care TREBUIE sa il urmezi inca din copilarie. Ti se induce o tipologie de viata, o tipologie de oameni pe care sa ti doresti mai tarziu s.a.m.d. Nici nu stiu cum sa numesc regula legata de ani ....ca sa zic asa. Pana la varsta de: studii....dupa pana la nu stiu ce varsta copii.....da? Cine zice? Nimeni nu are dreptul sa ne impuna viata pe care sa o traim.
   Dupa cum majoritatea oamenilor stiu,daca ti se repeta in copilarie o idee vei creste crezand ca e corecta. Si ajungi la un moment dat in care trebuie sa incepi sa iei decizii. Am intalnit oameni care luau anumite decizii, iar in momentul in care le-am adresat simpla intrebare: de ce? am ramas doar cu privirea lor uimita si singurul raspuns a fost: nu stiu!.....trist. Exista atat de multi care iau decizii dupa bunul plac al celorlalti, fara a se gandi la ei.
   Exista situatia asta, pentru ca din pacate se mai aplica ideea de: ce va spune lumea? (ma enervez instant cand aud replica asta). Auzeam des replica asta la bunici la tara....pe vremuri. Am vazut in trecut un reportaj la televizor, cu doi tineri care si-au vandut apartamentul si au plecat intr-o calatorie in lume, pentru cativa ani. Multi au sarit repede cu diverse replici: vaaai dar ce nebuni!!si ce o sa faca dupa? cum au putut sa isi vand apartamentul? Eu cred ca multi au scapat din vedere esentialul:viata. (nu zic ca toti trebuie sa facem asta, dar avem multe de invatat de la oameni ca ei) .Cine iti garanteaza ca o sa apuci sa iti achiti acel minunat credit pe treizeci de ani? Nu, nu sunt o pesimista...ba din contra😜 optimismul e baza. Dar daca ai sansa sa calatoresti, ce mai astepti? Cei mai bogati oameni pentru mine sunt cei care reusesc sa viziteaza macar o parte a lumii...nicidecum cei cu conturile groase.
   Cand apar astfel de oameni societatea nu stie cum sa faca sa "ii aduca pe drumul cel bun".
   Sigur ati auzit candva  pe cineva spunand : nu poti sa traiesti din asa ceva, e nebun....(ma refer in special la arta). ETICHETE...punem zilnic, chiar daca nu stim despre ce  e vorba. 
   Mi-a ramas intiparit in minte un sfat pe care l-am primit in liceu din partea profesoarei de informatica: daca nu veti invata sa ganditi cu propriul creier, veti fi sclavii societatii. Desi atunci am crezut ca e o prostie....acum ii dau dreptate😂
   Asa ca sa lasam societatea cu regulile ei...si  noi cu ale noastre😄.

Un comentariu:

  1. Se pare ca aceea profesoara a fost o femeie foarte buna care nu a vrut sa ajungi la fel ca ceilalti. Respect profesorilor care nu vor sa formeze "roboti" ci oameni

    RăspundețiȘtergere