duminică, 25 decembrie 2016

Lasati oamenii sa greseasca...

  
       De multe ori, suntem tentati sa ii ajutam pe ceilalti sa nu greseasca. Nu o facem din rautate, ci din dragoste. Dar cateodata e mai bine sa nu o facem. Daca stam sa ne gandim bine, nu exista greseli ci lectii. 

      Toti primim lectii din care invatam multe lucruri. Nu am fi aceiasi oameni fara ele. Daca noi am devenit ceea ce suntem cu ajutorul lor, de ce nu ii lasam si pe cei din jur?  Nu avem de unde sa stim ca un lucru gresit din punctul nostru de vedere., e la fel si pentru ei...fiecare poate invata lucruri diferite din aceeasi lectie. Asta pentru ca suntem diferiti si unici. 

      Cand iei decizii sau faci alegeri mai si gresesti, e normal. E important sa intelegi cat mai multe din asa ceva din prima. Pentru ca dupa, nu mai este o 'greseala' si o alegere. 

     Daca  nu ne place ca noua sa ni se spuna ce sa facem si ce nu, nici noi nu avem de ce sa facem asta. Daca sa ii spuneti cuiva nu face asa ceva ca e o greseala, mai bine fiti acolo cand va avea nevoie. Isi va invata lectia si va aprecia sustinerea dumneavoastra.  

    Lasati oamenii din viata voastra sa isi invete lectiile...viata are pentru fiecare altele.

Un comentariu:

  1. În principiu sunt de acord, în esența... Nu prea!...glumesc:) mai mult sau mai puțin. Ideea pe care vreau sa o subliniez e ca nu poți și nu cred ca e corect sa taci atunci când vezi și știi ca cel de lângă tine face un lucru care ar putea fi greșit doar ca te gândești ca învață din el. Sunt de acord ca alegerea e a lui și nu poți impune nimănui, nimic, însă dacă cunoști deznodământul unui lucru și mai ales acesta nu e favorabil nu poți sa taci.sau cel puțin în opinia mea nu e corect sa taci. Chiar dacă riști sa fi înțeles greșit sau neagreat de persoana în cauza eu consider ca ai datoria sa previi.Poate ca putem învăța și unii din greșelile altora. Dar, dacă individul vede altfel lucrurile și totuși vrea sa continue, da sunt de acord sa nu fim drastici și sa nu judecam ci sa susținem!
    Și mai ales, eu mama fiind, nu pot sa ratez ocazia sa nu spun ca e important sa ne creștem copiii învățându-i ca e omenește sa greșești, ca nu trebuie sa fie perfecți ci trebuie doar sa facă ce le sta în putere sa facă. Decât sa promovam un comportament perfect, mai bine sa susținem o conștiință curată și frumoasă.

    RăspundețiȘtergere